Blog

Cum să o rezolvi în 8 pași

 • PFN LIST CORRUPT este unul dintre cele mai comune mesaje de eroare Windows 11 pe ecranele albastre.
 • Un driver defect este una dintre cauzele acestei probleme, care poate fi rezolvată prin actualizarea driverelor.
 • De asemenea, puteți remedia această problemă utilizând instrumentele de reparații încorporate sau software-ul dedicat.

XINSTALAȚI FÂND CLIC PE DESCARCARE FIȘIER

Remediați erorile sistemului de operare Windows 11 cu Fortect:
Acest instrument repară erorile comune ale computerului prin înlocuirea fișierelor de sistem problematice cu versiunile inițiale de lucru. De asemenea, vă ține departe de erori de sistem, BSoD și repara daunele cauzate de malware și viruși. Remediați problemele PC-ului și eliminați daunele viruși acum în 3 pași simpli:

 1. Descărcați și instalați Fortect pe computerul dvs
 2. Lansați instrumentul și Începeți scanarea pentru a găsi fișiere sparte care cauzează probleme

 3. Faceți clic dreapta pe Începeți reparația pentru a remedia problemele care afectează securitatea și performanța computerului

 • Fortect a fost descărcat de 0 cititorii luna aceasta.

Unul dintre mesajele obișnuite de eroare de pe ecranul albastru este eroarea PFN LIST CORRUPT în Windows 11. Când apare această problemă, este posibil să nu puteți utiliza computerul pentru a efectua nicio sarcină în acel moment.

Din fericire, la fel ca lista PFN coruptă în problema Windows 10, am pregătit corecțiile pentru a vă ajuta să rezolvați problema pe Windows 11 în acest ghid.

Ce înseamnă lista PFN coruptă?

Problema coruptă a listei PFN pe Windows 11 înseamnă că există date corupte în numărul cadrului paginii. Odată ce PFN este corupt, va exista o limită a numărului de sarcini pe care le poate efectua.

Acest lucru duce la eroarea îngrozitoare BSoD pe ​​care o vedeți pe ecran.

De ce este coruptă lista PFN?

Unele dintre cauzele posibile ale erorii PFN LIST CORRUPT sunt următoarele:

 • Sofer defect – Driverele problematice sunt unul dintre motivele majore pentru care PFN listează erorile corupte în timpul jocului. Acest lucru poate duce la o problemă mai mare și va trebui să dezinstalați și să reinstalați aceste drivere pentru a remedia problema.
 • Fișiere de sistem corupte – Deoarece lista PFN se ocupă de fișierele de sistem, este firesc să primiți această eroare atunci când unul sau mai multe dintre aceste fișiere sunt corupte. Repararea și restaurarea acestor fișiere de sistem stricate este singura cale de a scăpa de această problemă.
 • Probleme cu memoria – Memoria computerului dvs. poate cauza, de asemenea, această problemă. Pentru a elimina codul de eroare de aici, trebuie să remediați problemele cu memoria computerului.
 • Aplicații terță parte problematice – Dacă ați început să observați un ecran albastru cu lista de coduri de oprire PFN coruptă după instalarea unei aplicații, este posibil ca software-ul să declanșeze problema. Vă sfătuim să eliminați acest software fie manual, fie cu unul dintre cele mai bune programe de dezinstalare.

Cum repar o listă PFN coruptă în Windows 11?

În acest articol

1. Actualizați Windows

 1. Faceți clic dreapta pe start meniu și selectați Setări.Deschide Setări Windows
 2. De la Setări meniu, alege Windows Update apoi apasa Reluați actualizările.Actualizați Windows pentru a remedia eroarea pfn în Windows 11

Deoarece Windows 11 nu este perfect și are câteva defecte și defecte, este esențial să rulați frecvent Windows Update pentru a rezolva orice problemă hardware sau software.

Majoritatea problemelor hardware și software, care sunt ambele cauze importante ale erorii PFN LIST CORRUPT de pe ecranul albastru în Windows 11, pot fi rezolvate dacă instalați cele mai recente actualizări.

Actualizările includ stabilitate îmbunătățită, securitate și funcții noi, pe lângă remedierea erorilor, așa că asigurați-vă că le descărcați frecvent.

De asemenea, este esențial să vă mențineți driverele actualizate. Deoarece Windows 11 este un sistem de operare nou, poate întâmpina probleme cu hardware-ul mai vechi.

2. Rulați scanarea SFC

 1. Apasă pe start meniu, tastați Prompt de comandăapoi faceți clic dreapta pe el și alegeți Rulat ca administrator.Accesați linia de comandă
 2. tastați următorul rând și apăsați introduce odata ce Prompt de comandă apare fereastra: sfc/scannowsfc scannow
 3. Așteptați până când procedura este finalizată (poate dura ceva timp).

Acesta este un instrument de depanare din linia de comandă pentru o varietate de probleme, inclusiv erori BSOD. Sperăm că acest lucru va remedia și eroarea PFN LIST CORRUPT din computerul cu Windows 11.

Alternativ, puteți utiliza un instrument de reparare care poate remedia defecțiunile comune ale computerului, poate proteja împotriva pierderii fișierelor, a programelor malware și a defecțiunilor hardware și poate optimiza computerul să funcționeze cât mai bine.

Restoro este, fără îndoială, unul dintre cei mai buni din domeniul său. Acest software poate detecta și elimina amenințările malware, poate restabili viteza maximă și, cel mai important, poate înlocui fișierele Windows corupte pentru a rezolva probleme precum eroarea coruptă PFN în Windows 11.

În plus, acest instrument oferă o interfață de utilizator simplă, care vă permite să remediați problemele PC-ului în doar trei pași simpli.

⇒ Obțineți Restoro

3. Rulați DISM

3.1. Mod standard

 1. Apasă pe start meniu, tastați Prompt de comandăapoi faceți clic dreapta pe el și alegeți Rulat ca administrator.Accesați linia de comandă
 2. Tip următoarea comandă și apăsați introduce: DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealthdism
 3. Așteptați până când scanarea se termină.
 4. Reporniți computerul și încercați să actualizați din nou.

3.2. Cu mediul de instalare Windows

 1. Introduceți mediul de instalare Windows în unitate.
 2. Apasă pe start meniu, tastați Prompt de comandăapoi faceți clic dreapta pe el și alegeți Rulat ca administrator.Accesați linia de comandă
 3. Introduceți următoarele comenzi în linia de comandă, apăsând introduce dupa fiecare: dism /online /cleanup-image /scanhealth dism /online /cleanup-image /restorehealthdism
 4. Acum, tastați următoarea comandă și apăsați introduce. Odată cu instalarea Windows, asigurați-vă că înlocuiți un valoarea X cu litera discului montat: DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /source:WIM:X:SourcesInstall.wim:1 /LimitAccessdism pfn list corupt windows 11
 5. Reporniți computerul după finalizarea procedurii.

DISM (Deployment Image Service and Management) reinstalează imaginea sistemului în timp ce remediază eventualele erori. Această metodă poate fi folosită și pentru a rezolva eroarea PFN LIST CORRUPT în Windows 11.

4. Actualizați driverele

Driverele învechite ar putea fi, de asemenea, cauza corupției listei BSOD PFN pe Windows 11. Prin urmare, este esențial să vă mențineți driverele actualizate mereu. Puteți învăța cum să o faceți folosind ghidul de mai jos.

 1. Faceți clic dreapta pe start meniu și selectați Manager de dispozitiv.

pfn-list-corupt-windows-11

Unele probleme ale PC-ului sunt greu de rezolvat, mai ales când vine vorba de fișierele de sistem lipsă sau corupte și arhivele Windows.
Asigurați-vă că utilizați un instrument dedicat, cum ar fi Fortectcare va scana și înlocui fișierele dvs. sparte cu versiunile lor noi din depozitul său.

2. Acum, faceți clic dreapta pe primul dispozitiv și selectați Actualizați driver-ul.

Actualizarea driverelor pentru a remedia eroarea PFN în Windows 11

3. Apoi alegeți Căutați automat drivere din meniul care se deschide.

Căutați automat drivere

4. Așteptați ca Windows să actualizeze driverul, apoi repetați procesul cu dispozitivele rămase.

După cum probabil știți, actualizarea driverelor folosind această metodă durează mult timp. Ca urmare, vă recomandăm să utilizați un instrument care va îndeplini această sarcină în mod automat. DriverFix este instrumentul pe care îl puteți folosi pentru a vă actualiza driverele rapid, ușor și în siguranță.

Utilizarea unui program de actualizare automată a driverelor vă va economisi timpul și efortul de a căuta manual drivere și vă va asigura că sistemul dumneavoastră este întotdeauna la zi cu cele mai recente drivere.

Obțineți DriverFix

5. Verificați hard diskul

 1. Faceți clic dreapta pe start meniu, apoi alegeți Setări din meniul listei.Deschide Setări Windows
 2. Selectați Sistem din panoul din stânga, apoi derulați în jos la Recuperare în panoul din dreapta și faceți clic pe el.Accesați recuperarea din meniul de sistem pentru a remedia eroarea PFN
 3. După aceea, găsiți Pornire avansată și selectați Reporniți acum opțiunea de lângă ea.Reporniți acum pentru a intra în Opțiuni avansate
 4. Așteptați câteva clipe. În continuare, va apărea o fereastră cu câteva opțiuni. Alege Depanați.Meniul de depanare în opțiunile avansate
 5. Apoi, selectați Opțiuni avansate.
 6. Alege Prompt de comandă în fereastra următoare.Prompt de comandă în Opțiuni avansate
 7. În Prompt de comandă fereastră, tastați următoarele rânduri și apăsați introduce după fiecare să-l ruleze: bootrec.exe /rebuildbcd bootrec.exe /fixmbr bootrec.exe /fixboot
 8. În cele din urmă, executați următoarele comenzi (înlocuiți C și D cu litera de unitate): chkdsk /r c: chkdsk /r d:

Acum, reporniți computerul și verificați dacă problema este rezolvată. Dacă nu, treceți la următoarea soluție.

6. Dezinstalați driverul problematic

 1. Click dreapta start meniu apoi alegeți Manager de dispozitiv din lista.Deschide Setări Windows
 2. Faceți clic pe săgeata de lângă secțiunea în care se află driverul corupt pentru a-l extinde și faceți clic dreapta pe driver acolo.
 3. Alege Dezinstalați dispozitivul.
  dezinstalați dispozitivul
 4. În cele din urmă, faceți clic pe Dezinstalează butonul și reporniți computerul.
  dezinstalați

Rețineți că practic orice driver poate provoca această eroare; poate fi necesar să faceți câteva cercetări înainte de a determina care driver cauzează problema. Mulți utilizatori au remarcat că ștergerea driverelor problematice (cel mai frecvent Etron) a rezolvat problema.

Pe lângă drivere, merită remarcat faptul că un program antivirus poate cauza probleme BSOD. Așadar, asigurați-vă că dezinstalați orice software antivirus terță parte și aplicațiile instalate recent.

7. Dezactivează Microsoft OneDrive

 1. Apasă pe start meniu și tip Editați politica de grup apoi lovit introduce. Accesați editarea politicii de grup
 2. Cand Editor local de politici de grup apare, du-te la Configurarea computeruluiapoi apasa Componente Windows sub Șabloane administrative.Componentele Windows în politica de grup
 3. După aceea, derulați în jos lista pentru a găsi OneDriveși faceți dublu clic pe el.
 4. Găsiți și faceți dublu clic Preveniți utilizarea OneDrive pentru stocarea fișierelor.
 5. Selectați Activat și faceți clic aplica și Bine pentru a dezactiva OneDrive.Preveniți utilizarea OneDrive pentru stocarea fișierelor pentru a remedia eroarea pfn în Windows 11

Timp de mulți ani, OneDrive a făcut parte din suita Windows Essentials de mulți ani, dar pe măsură ce stocarea online a devenit mai populară, a devenit ulterior programul implicit pe Windows 10.

OneDrive este un instrument fantastic pentru colaborarea și partajarea fișierelor cu alții; cu toate acestea, numeroși utilizatori s-au plâns că poate cauza și problema PFN LIST CORRUPT.

8. Verificați-vă hardware-ul

 1. Lovit Windows + Rcare va deschide Alerga căsuță de dialog.
 2. Tip mdsched.exe și faceți clic Bine.tastați mdsched.exe
 3. Clic Reporniți acum și verificați dacă există probleme.Verificarea problemelor hardware
 4. The Instrumentul de diagnosticare a memoriei Windows ecranul va apărea după aceea. Permiteți-i să finalizeze verificarea RAM și așteptați câteva minute.

Eroarea PFN LIST CORRUPT este adesea cauzată de funcționarea defectuoasă a hardware-ului, de obicei RAM, prin urmare asigurați-vă că memoria RAM este în stare bună de funcționare urmând pașii de mai sus.

Chiar dacă RAM-ul dvs. este suspectul evident, asigurați-vă că toate celelalte componente, cum ar fi placa de bază, placa de rețea și placa grafică, sunt în stare bună de funcționare.

De asemenea, puteți descărca MemTest86+ și rulați-l timp de câteva ore pentru a ști dacă există o problemă cu memoria RAM. Mulți consumatori au declarat că problema a fost rezolvată odată ce și-au înlocuit memoria RAM.

Iată: remediile pentru problema coruptă a listei PFN pe Windows 11. Cu tot ce este în acest ghid, ar trebui să puteți rezolva problema fără agitație.

Dacă vă confruntați cu problema BSOD de gestionare a memoriei pe Windows 11, consultați ghidul nostru detaliat pentru remedieri sigure care trebuie aplicate.

Simțiți-vă liber să ne oferiți soluția care v-a ajutat să remediați această problemă în comentariile de mai jos.

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba
Cerrar