Blog

Cum să o remediați și să rulați lin

 • Dacă un joc Steam nu se lansează după ce faceți clic pe play, este posibil să vă lipsească executabile importante.
 • Acest lucru se poate întâmpla oricărui jucător, așa că asigurați-vă că biblioteca dvs. este configurată corect.
 • De asemenea, este posibil să întâlniți un joc Steam care rulează, dar nu se deschide.
 • Corupția funcționează în moduri misterioase, așa că nu uitați să verificați integritatea folderelor de joc.

XINSTALAȚI FÂND CLIC PE DESCARCARE FIȘIER

Pentru a remedia problemele sistemului Windows PC, veți avea nevoie de un instrument dedicat
Fortect este un instrument care nu pur și simplu vă curăță computerul, ci are un depozit cu câteva milioane de fișiere de sistem Windows stocate în versiunea lor inițială. Când computerul dvs. întâmpină o problemă, Fortect o va remedia pentru dvs., înlocuind fișierele proaste cu versiuni noi. Pentru a remedia problema curentă cu PC-ul, iată pașii pe care trebuie să îi urmați:

 1. Descărcați Fortect și instalați-l pe computerul dvs.
 2. Începeți procesul de scanare al instrumentului pentru a căuta fișiere corupte care sunt sursa problemei tale
 3. Faceți clic dreapta pe Începeți reparația astfel încât instrumentul ar putea porni algoritmul de reparare

 • Fortect a fost descărcat de 0 cititorii luna aceasta.

Aburi este cea mai populară platformă de distribuție digitală pentru jocuri pentru PC, cu milioane de utilizatori activi.

Din păcate, mulți au raportat că jocul lor Steam nu se va lansa de fiecare dată așa cum ar trebui. Deci, există ceva ce puteți face pentru a remedia acest lucru?

Aceasta este o mare problemă, deoarece nu veți putea accesa niciunul dintre jocurile Steam pe care le-ați cumpărat, dar există câteva lucruri pe care le puteți face dacă observați că un joc Steam nu se va lansa.

Dar mai întâi, să vedem cu ce te confrunți.

De ce nu se lansează jocul meu Steam?

Mulți utilizatori de Windows 10 joacă în mod regulat jocuri Steam, dar uneori pot apărea probleme cu Steam.

Unii utilizatori raportează că nu pot juca niciun joc pe Steam, în timp ce alții se luptă cu o eroare executabilă lipsă. Vorbind despre probleme, iată câteva dintre cele mai frecvente probleme:

 • Steam Se pregătește pentru lansarea buclei – Uneori s-ar putea să te blochezi cu Se pregătește lansarea mesajului în timp ce încerca să rulezi jocuri Steam. Asigurați-vă că instalați componentele Visual C++ necesare.
 • Jocul Steam nu a reușit să lanseze codul de eroare 80 – Uneori pot apărea erori în timpul încercării de a rula anumite jocuri. Dacă se întâmplă acest lucru, actualizați driverele plăcii grafice și verificați dacă vă ajută.
 • De asemenea, Jocul Steam nu a reușit să înceapă lipsește executabilul – Această problemă poate apărea dacă fișierele jocului sunt deteriorate. Pentru a remedia problema, verificați integritatea memoriei cache a jocului și încercați să rulați din nou jocul.
 • Jocul Steam spune că rulează, dar nu se deschide – Uneori, jocurile s-ar putea să nu se deschidă deloc, alteori, jocurile Steam nu se vor opri din rulare.
 • Jocul Steam nu se va lansa după ce faceți clic pe play – Aceasta este o problemă comună și este de obicei atribuită software-ului dumneavoastră antivirus. Pur și simplu adăugați Steam la lista de excepții și verificați dacă vă ajută.
 • Jocul Steam nu se va lansa după actualizare
 • De asemenea, Jocul Steam nu se va lansa pe ecran complet
 • Jocul Steam nu se va lansa corect / Steam nu va lansa niciun joc – Dacă nu puteți rula niciun joc, problema ar putea fi legată de aplicații terță parte de pe computer. Pur și simplu eliminați-le.

Ce pot face dacă jocurile Steam nu se lansează?

În acest articol

1. Mutați jocurile instalate într-o altă locație

 1. start Aburi.
 2. Accesați biblioteca dvs. de jocuri și găsiți-l pe cel mai mic joc pe care le-ați instalat și faceți clic dreapta pe el.
 3. Du-te la Fila Fișiere locale și faceți clic pe Răsfoiți fișierele locale.
 4. Verificați dacă jocurile sunt instalate sub Aburi.
 5. Selectați aplicații cu aburialege uzualși faceți clic pe [Title of the game].
 6. Dacă folderul jocului nu poate fi deschis, trebuie să verificați integritatea fișierelor jocului. Aceasta va re-descărca joc la locația implicită.
 7. După ce ați descărcat din nou jocurile, utilizați Mutați folderul de instalare opțiunea de a migra jocurile într-o altă locație.
 8. Repetați pașii de mai sus pentru toate jocurile Steam care nu se lansează.
Pictograma notă
NOTĂ

Opțional: Dacă jocurile dvs. Steam nu se lansează, atunci ar trebui să le mutați pe o altă unitate. Acesta este un pas de diagnosticare care va confirma dacă problema se află în soluția dvs. de stocare.

2. Actualizați driverele plăcii grafice

Potrivit utilizatorilor, este posibil să puteți remedia această problemă pur și simplu prin actualizarea plăcii grafice şoferii.

Driverele dvs. sunt o componentă cheie și, dacă există probleme cu acestea, este posibil ca jocurile Steam să nu poată rula.

Pentru a remedia problema, vă vom ajuta să actualizați driverele plăcii grafice pentru Windows 11.

Pentru a face acest lucru, trebuie să găsiți modelul plăcii grafice și să descărcați cele mai recente drivere pentru aceasta de pe site-ul producătorului.

Dacă nu rulați încă Windows 11, verificați cum să vă actualizați driverele plăcii grafice în Windows 10.

Dacă acest lucru pare prea complicat, puteți utiliza întotdeauna instrumente terțe pentru a actualiza automat toate driverele de pe computer.

Asigurați-vă că sistemul dumneavoastră funcționează fără probleme și evită toate erorile driverului GPU utilizând un asistent complet de actualizare a driverelor, și anume Outbyte Driver Updater, care va face treaba în locul dvs. Iată cum să vă actualizați driverele în siguranță:

 1. Descărcați și instalați aplicația Outbyte Driver Updater.
 2. Lansați software-ul și așteptați ca aplicația să detecteze toate driverele incompatibile.
 3. Acum, vă va afișa o listă cu toate driverele defecte pentru a le selecta Actualizați sau Ignora.

  Scanare OutByte Driver Updater
 4. Click pe Actualizați și aplicați selectat pentru a descărca și instala cele mai noi versiuni.
 5. Reporniți computerul pentru a asigura modificările aplicate.
OutByte

OutByte

Păstrați-vă GPU-ul într-o stare impecabilă fără a vă face griji cu privire la posibilele probleme ale driverului.

Declinare a răspunderii: poate fi necesar să actualizați aplicația de la versiunea gratuită pentru a efectua anumite acțiuni.


3. Ștergeți/mutați fișierul GameOverlayRenderer64.dll

Potrivit utilizatorilor, uneori anumite fișiere pot cauza probleme cu Aburi jocuri și împiedicați lansarea acestora. Cu toate acestea, puteți remedia această problemă pur și simplu eliminând un singur fișier problematic.

În cele mai multe cazuri, fișierul problematic este GameOverlayRenderer64.dll și pentru a remedia problema trebuie să îl eliminați.

Alternativ, puteți muta fișierul într-o locație diferită și veți obține aceleași rezultate. Rețineți că aceasta este doar o soluție, dar funcționează în funcție de utilizatori, așa că asigurați-vă că o încercați.

4. Verificați software-ul antivirus

In unele cazuri, Aburi jocurile nu se pot lansa din cauza software-ului antivirus. Pentru a remedia această problemă, asigurați-vă că jocul pe care încercați să îl rulați și întregul Aburi directorul sunt adăugate la lista de excluderi din dvs antivirus.

În plus, puteți încerca să dezactivați anumite funcții antivirus sau să dezactivați complet antivirusul și să verificați dacă acest lucru vă ajută.

În unele cazuri, poate fi necesar să dezinstalați complet antivirus pentru a rezolva problema cu Aburi jocuri.

Dacă eliminați antivirus rezolvă problema, trebuie să recomandăm trecerea la o altă soluție antivirus.

Unele software antivirus, cum ar fi ESET Internet Security, au o funcție de mod de joc care vă permite să rulați jocurile fără nicio interferență din partea antivirusului, așa că asigurați-vă că o încercați.

5. Actualizați Rivatuner Statistics Server

Dacă Aburi jocurile nu se lansează pe computerul tău cu Windows 10, problema ar putea fi legată de aplicații terță parte.

Mulți utilizatori susțin că Rivatuner Statistics Server a fost problema, dar problema a fost rezolvată după actualizarea acesteia.

Unele probleme ale PC-ului sunt greu de rezolvat, mai ales când vine vorba de fișierele de sistem lipsă sau corupte și arhivele Windows.
Asigurați-vă că utilizați un instrument dedicat, cum ar fi Fortectcare va scana și înlocui fișierele dvs. sparte cu versiunile lor noi din depozitul său.

În cazul în care nu știți, această aplicație face parte din software-ul MSI Afterburner, iar prin actualizarea software-ului Afterburner veți actualiza și Rivatuner Statistics Server.

Aceasta este o soluție pe termen lung, așa că dacă aveți această problemă, asigurați-vă că o încercați.

6. Verificați dacă există aplicații problematice

Potrivit utilizatorilor, uneori aplicațiile de la terți pot provoca asta și altele erori a aparea. Dacă ai probleme cu Aburi jocuri, vinovatul ar putea fi o aplicație terță parte.

Utilizatorii au raportat că Razer Synapse a provocat apariția acestei probleme și, pentru a remedia problema, se recomandă să opriți aplicația înainte de a porni joc.

Cu toate acestea, puteți utiliza în continuare software-ul dacă îl porniți după ce ați pornit joc. O altă aplicație care poate cauza problema este Logitech Joystick Utility, așa că ar putea fi necesar să o dezactivați.

În unele cazuri, singura modalitate de a remedia problema este eliminarea aplicației problematice.

Există mai multe moduri de a face acest lucru, iar cea mai bună este să utilizați un software de dezinstalare, deoarece va elimina toate fișierele și intrările de registry asociate cu aplicația problematică.

Odată ce eliminați aplicația problematică cu un software de dezinstalare de încredere, problema ar trebui să fie complet rezolvată.

7. Instalați componentele necesare Visual C++

Dacă anumite jocuri Steam nu vor rula, problema ar putea fi lipsa componentelor Visual C++.

Majoritatea jocurilor necesită redistribuibile Visual C++ pentru a rula și pentru a remedia problema trebuie să instalați componentele Visual C++ lipsă.

Acest lucru este relativ simplu de făcut și o puteți face accesând directorul de instalare al jocului și căutând _CommonRedistvcredist pliant.

Odată ce sunteți în interiorul vcreditist director, veți vedea două fișiere de configurare. Rulați-le pe amândouă pentru a instala componentele necesare.

După ce componentele necesare sunt instalate, jocul ar trebui să înceapă fără probleme.

8. Verificați integritatea fișierelor jocului

 1. Deschideți biblioteca de jocuri și localizați jocul problematic. Faceți clic dreapta pe el și alegeți Proprietăți din meniu.
 2. Navigheaza catre Fisiere locale filă și faceți clic Verificați integritatea fișierelor jocului.
 3. Procesul de verificare va începe acum. Rețineți că acest lucru poate dura puțin, așa că aveți răbdare și nu întrerupeți procesul.

După ce procesul de verificare s-a încheiat, încercați să rulați din nou jocul.

Potrivit utilizatorilor, dacă jocurile Steam nu se lansează, este posibil să puteți remedia problema verificând integritatea fișierelor jocului.

Fișierele tale pot fi corupte și asta va cauza probleme cu jocul. Cu toate acestea, puteți remedia problema pur și simplu verificând integritatea fișierelor de joc.

9. Rulați jocul în modul Compatibilitate

 1. Găsiți fișierul .exe al jocului, faceți clic dreapta pe el și alegeți Proprietăți.
 2. Navigați la Compatibilitate fila și verificați Rulați acest program în modul de compatibilitate pentru.
 3. Selectați versiunea dorită de Windows și faceți clic aplica și Bine pentru a salva modificările.

Puteți rezolva problemele cu anumite jocuri Steam pur și simplu rulându-le în modul Compatibilitate.

În cazul în care nu sunteți familiarizat, folosind modul de compatibilitate puteți remedia diverse probleme cu jocurile mai vechi și le puteți rula pe computer.

Deși această caracteristică este destinată jocurilor mai vechi, poate funcționa bine și cu jocurile mai noi. După ce faceți asta, încercați să porniți din nou jocul și verificați dacă problema este rezolvată.

10. Dacă jocurile dvs. Steam nu pornesc, începeți de la zero

 1. start Aburi și du-te la tine Bibliotecă.
 2. Faceți clic dreapta pe a jocSelectați Administrași alegeți Dezinstalează.
 3. Repetați pentru toate jocurile instalate.
 4. Deschis Panou de controlși du-te la Programe si caracteristici.
 5. Găsiți Steam și dezinstalați-l.
 6. Reporniți computerul.
 7. Descărcați clientul Steam de pe site oficial.
 8. Instalați Steam și configurați directorul bibliotecii de jocuri accesând Aburi.
 9. Selectați Setărimergi la Descărcăriși alegeți Foldere bibliotecă Steam.
 10. Reinstalați jocurile.

Oricât de drastic sună această măsură, dacă există ceva fundamental în neregulă cu biblioteca dvs. Steam, singura modalitate de a remedia jocurile Steam care nu pornesc este să o luați de la capăt.

Reinstalând totul, vă asigurați că rulați cea mai recentă versiune a clientului Steam, că toate jocurile dvs. sunt instalate în folderele corecte și că au aplicate cele mai recente corecții.

Sperăm că această soluție v-a fost utilă, dar dacă aveți nevoie de mai multe informații, am explicat și ce trebuie să faceți atunci când nu puteți rula jocuri Steam pe Windows 11, așa că asigurați-vă că o verificați.

De asemenea, pentru mai multe sugestii sau alte întrebări, nu ezitați să accesați secțiunea de comentarii de mai jos.

Încă mai întâmpinați probleme?

SPONSORIZAT

Dacă sugestiile de mai sus nu ți-au rezolvat problema, computerul poate întâmpina probleme mai grave cu Windows. Vă sugerăm să alegeți o soluție all-in-one, cum ar fi Fortect pentru a rezolva problemele eficient. După instalare, faceți clic pe butonul Vizualizați&Remediați butonul și apoi apăsați Începeți reparația.

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba
Cerrar