Blog

3 moduri de a remedia problemele de memorie în standby pe Windows 10

 • Memoria de așteptare face parte din memoria RAM, unde datele utilizate anterior sunt stocate în cache pentru moment până când sunt necesare din nou.
 • Un consum mare de memorie în standby afectează adesea performanța computerului.
 • În acest caz, puteți scana pentru malware sau puteți utiliza instrumente practice terțe, deși acestea din urmă sunt mai eficiente.

Remediați problemele de memorie în așteptare în Windows

XINSTALAȚI FÂND CLIC PE DESCARCARE FIȘIER

Pentru a remedia diverse probleme ale PC-ului, vă recomandăm Restoro PC Repair Tool:
Acest software va repara erorile comune ale computerului, vă va proteja de pierderea fișierelor, malware, defecțiuni hardware și vă va optimiza computerul pentru performanță maximă. Remediați problemele PC-ului și eliminați virușii acum în 3 pași simpli:

 1. Descărcați Instrumentul de reparare PC Restoro care vine cu tehnologii brevetate (brevet disponibil Aici).
 2. Clic Incepe scanarea pentru a găsi probleme Windows care ar putea cauza probleme PC-ului.

 3. Clic Repara tot pentru a remedia problemele care afectează securitatea și performanța computerului

 • Restoro a fost descărcat de 0 cititorii luna aceasta.

Un factor critic pentru orice utilizator de Windows este performanța sistemului. Dar asta pare să fie lovit uneori. Mulți utilizatori raportează încetiniri în timpul utilizării sistemului de operare, în principal din cauza Memorie standby probleme.

Dar ce este memoria standby și de ce arată un consum atât de mare? Aceste întrebări i-au uimit pe utilizatori de la Monitorul resurselor nu precizează clar ce face această memorie și oferă doar o scurtă descriere a acesteia.

Acest articol explorează problema și își propune să ofere soluții ușor de urmărit pentru această problemă.

Ce este memoria standby?

Memoria de așteptare este un cache de date utilizate anterior, dar acum a fost rezervată ca standby, deoarece programul sau procesul folosit odată a devenit inactiv.

Dacă programul în cauză încearcă să reacceseze datele, acestea pot fi preluate rapid din memoria de așteptare în loc să le localizeze în mod repetat. Acest lucru economisește timp și crește performanța computerului.

Într-un scenariu ideal, Windows va gestiona automat alocarea memoriei de așteptare și va elimina memoria cache din aceasta, dacă este necesar. Cu toate acestea, nu este întotdeauna cazul. Și este atunci când întâmpinați probleme cu această secțiune de memorie.

Când apar de obicei problemele de memorie în standby?

Problemele de memorie apar de obicei atunci când mai multe programe, procese și drivere rulează în fundal. Deoarece unele dintre acestea pot avea memoria cache în secțiunea de așteptare, ceea ce duce la o utilizare ridicată a memoriei în așteptare.

Când se întâmplă acest lucru, memoria liberă este redusă drastic, ceea ce duce la probleme de performanță și o încetinire în Windows.

De ce crește memoria în așteptare?

Pe măsură ce deschideți din ce în ce mai multe programe, alocarea memoriei de așteptare continuă să crească, deoarece trebuie păstrate mai multe date din cache. Chiar și în caz contrar, Windows pornește procese specifice, care ar putea avea, de asemenea, un rol în creșterea memoriei de așteptare.

Dar asta nu ar trebui să te preocupe în niciun caz, atâta timp cât mai există Memorie libera disponibil și performanța computerului rămâne neafectată, deoarece Windows poate gestiona eficient alocarea memoriei.

Cum să verific dacă aceasta este o problemă cu memoria Standby?

 1. presa Ctrl + Schimb + Esc pentru a deschide Gestionar de sarciniapoi navigați la Performanţă fila.performanţă
 2. Click pe Deschideți Monitorul resurselor.Deschideți monitorul resurselor
 3. Verificați Memorie standby consum sub Memorie fizicănotat cu albastru.memorie de așteptare

Dacă Memorie standby consumul este mare iar cel Memorie libera este extrem de scăzut, este posibil să vă confruntați cu probleme de performanță. Și verificarea memoriei de așteptare în Resource Monitor este cea mai simplă modalitate.

Acum poți trece de la faza de analiză la acțiune. Există două instrumente valoroase și o soluție rapidă pe care le vom discuta în secțiunea următoare pentru a elibera memoria Standby și a îmbunătăți performanța computerului.

Cum remediez problemele legate de memoria standby?

1. Reporniți computerul

Repornirea computerului este cea mai ușoară soluție atunci când epuizează resursele, fie că este vorba de un consum mare de CPU sau de memorie de așteptare. Acesta va oferi sistemului dumneavoastră un nou început și va aduce consumul de resurse la niveluri normale.

Unele probleme ale PC-ului sunt greu de rezolvat, mai ales când vine vorba de depozite corupte sau de fișiere Windows lipsă. Dacă întâmpinați probleme la remedierea unei erori, este posibil ca sistemul dumneavoastră să fie parțial defect.
Vă recomandăm să instalați Restoro, un instrument care vă va scana mașina și va identifica care este defecțiunea.
Faceți clic aici pentru a descărca și a începe repararea.

Odată ce computerul repornește, verificați dacă problema este rezolvată. Dacă este, problema memoriei în așteptare a fost probabil un lucru o singură dată și nu trebuie să vă faceți griji pentru aceasta. Cu toate acestea, celelalte soluții enumerate mai jos ar ajuta dacă problema reapar.

2. Instalați RAMMap

 1. Mergi la Site-ul oficial al Microsoft și faceți clic pe Descărcați RAMMapun utilitar dezvoltat de Microsoft.descărcați Rammap
 2. Faceți clic dreapta pe fișierul descărcat și selectați Extrage tot.extrage tot
 3. Alegeți locația dorită și faceți clic pe Extrage.Rammap
 4. Deschideți fișierele extrase și rulați RAMMap instrument.Rammap pentru a goli memoria standby
 5. Clic da în UAC prompt.da
 6. Acum, dă clic De acord pentru a accepta termenii licenței.de acord
 7. Clic Gol în meniu și selectați Lista de așteptare goală pentru a elibera Memorie standbyy.goliți lista de așteptare pentru a șterge memoria de așteptare
 8. Apoi, faceți clic Fişier și selectați Reîmprospăta pentru a vedea cum sta acum alocarea memoriei.reîmprospăta

RAMMap este un instrument eficient oferit de Microsoft care permite utilizatorilor să golească manual memoria de așteptare. Instrumentul este adesea prima alegere pentru majoritatea, având în vedere că este disponibil pe site-ul oficial Microsoft.

Deși, dacă nu îndeplinește sarcina dorită pentru dvs., avem o alta care ar șterge automat memoria de așteptare la intervale regulate.

3. Utilizați EmptyStandbyList

 1. Du-te la EmptyStandbyList pagina și descărcați-o. Aceasta este o linie de comandă care golește memoria de așteptare.listă de așteptare goală
 2. Acum, faceți clic dreapta pe fișierul descărcat și apoi selectați Proprietăți. Proprietăți pentru a șterge memoria de așteptare
 3. Accesați fila Compatibilitate, selectați Rulați acest program ca administrator și faceți clic pe OK pentru a salva modificările.rulați acest program ca administrator
 4. Apăsați Windows + S pentru a deschide meniul Căutare, tastați Task Scheduler și faceți clic pe rezultatul de căutare relevant.planificator de sarcini
 5. Faceți clic pe Creare sarcină din dreapta.creați sarcină pentru a șterge memoria de așteptare
 6. Introduceți un nume pentru sarcină, apoi faceți clic pe Modificare utilizator sau grup sub Opțiuni de securitate.schimba utilizatorul sau grupul
 7. Faceți clic pe butonul Avansat.avansat
 8. Faceți clic pe Găsiți acum, apoi faceți dublu clic pe Sistem din lista care apare.gaseste acum
 9. Acum, faceți clic pe OK.Bine
 10. Bifați casetele de selectare pentru Executare cu cele mai mari privilegii și Ascuns, apoi mergeți la fila Declanșatoare.fila declanșatoare
 11. Faceți clic pe Nou.nou
 12. Selectați La un program din meniul derulant Începeți sarcina, bifați opțiunea O singură dată, apoi alegeți o oră de începere pentru aceasta.o singură dată pentru a șterge memoria de așteptare
 13. Setați Repetați sarcina la 5 minute, durata la Nedefinit, apoi faceți clic pe OK.repetați timpul la nesfârșit pentru a șterge memoria de așteptare
 14. Apoi, mergeți la fila Acțiuni și faceți clic pe Nou.actiuni
 15. Alegeți Porniți un program din meniul derulant Acțiuni și faceți clic pe Răsfoire.naviga
 16. Găsiți fișierul EmptyStandbyList.exe, selectați-l și apoi faceți clic pe Deschidere.selectați fișierul
 17. În cele din urmă, faceți clic pe OK aici și în toate ferestrele ulterioare pentru a crea sarcina.EmptyStandbyList.exe pentru a șterge memoria de așteptare

Asta este! După crearea sarcinii, Windows va goli automat memoria Standby la fiecare 5 minute de când ați ales mai devreme. Și veți avea o bucată mare de RAM ca Memorie libera.

În timp ce RAMMap și EmptyStandbyList sunt eficienți de curățare a memoriei Standby, este recomandabil să căutați sursa reală a problemei. Problema poate fi cauzată de un anumit software și malware.

Cum remediez problemele de memorie în așteptare pe Windows 11?

 1. presa Windows + S pentru a deschide Căutare meniu, intrați Securitate Windows în câmpul de text și faceți clic pe rezultatul de căutare relevant.Securitate Windows
 2. Click pe Protecție împotriva virușilor și amenințărilor.protecție împotriva virusurilor și amenințărilor
 3. Apoi, faceți clic pe Opțiuni de scanare.opțiuni de scanare
 4. Acum, alege Scanare completă și faceți clic pe Scaneaza acum în partea de jos.scanare completă pentru a remedia memoria de așteptare

După cum sa menționat mai devreme, programele malware pot duce adesea la probleme cu memoria de așteptare, iar executarea unei scanări ar trebui să ajute la identificarea și eliminarea problemei. De asemenea, pentru o scanare extinsă care va căuta în fiecare parte a sistemului, puteți utiliza un antivirus eficient de la terți pentru Windows 11.

Dacă acest lucru nu funcționează, știți deja instrumentele pentru a șterge memoria de așteptare în Windows 11.

De ce este utilizarea RAM atât de mare când nimic nu rulează Windows 10?

Caracteristica Superfetch încarcă aplicații și fișiere în memoria cache RAM, astfel încât acestea să se poată lansa mai rapid, motiv pentru care utilizarea RAM este mare în timp ce nimic nu merge. Nu ar trebui să vă faceți griji pentru că această memorie RAM va fi disponibilă de îndată ce aveți nevoie de ea pentru a efectua orice aplicație sau lucrare.

Când nu este cazul, cauza ar putea fi o infecție cu malware a computerului dvs.

Memoria de așteptare este proastă?

Memoria de așteptare este utilă într-o anumită măsură. Ajută la reducerea timpului de încărcare prin păstrarea datelor din memoria cache în memoria RAM și permițând programelor și proceselor să le acceseze atunci când este necesar.

Când devine excesiv de mare și nu mai rămâne nicio memorie liberă, veți începe să observați probleme legate de performanță. Acest lucru se datorează faptului că Windows va începe să mute fișierele din RAM în fișierul de pagină de pe hard disk.

Deci, totul se rezumă la o întrebare simplă. Te confrunți cu probleme din cauza memoriei de așteptare? Dacă da, încercați instrumentele enumerate aici sau scanați malware. Dar dacă nu, nu încercați să reparați ceva care nu este stricat, deoarece asta ar putea complica și mai mult situația.

De asemenea, aflați cum să rezolvați problemele cu RAM ridicată în Windows și să creșteți performanța computerului.

Folosiți comentariile de mai jos pentru a ne spune dacă ați reușit să remediați problema după ce ați folosit acest ghid.

Mai aveți probleme? Remediați-le cu acest instrument:

SPONSORIZAT

Dacă sfaturile de mai sus nu v-au rezolvat problema, este posibil ca computerul să întâmpine probleme mai profunde cu Windows. Vă recomandăm să descărcați acest instrument de reparare a computerului (evaluat excelent pe TrustPilot.com) pentru a le rezolva cu ușurință. După instalare, faceți clic pe butonul Incepe scanarea butonul și apoi apăsați pe Repara tot.

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba
Cerrar